Тръмп: Смъртността от "китайския вирус" е най-ниска в САЩ
Секция: Коментари
07 Юли 2020 08:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тръмп: Смъртността от "китайския вирус" е най-ниска в САЩ Президентът все още хвали използването на лекарството хидроксихлорохин

/КРОСС/ Президентът на Съединените щати - Доналд Тръмп, заяви, че САЩ имат най-ниската смъртност в световен мащаб от коронавируса, който той продължава да нарича "китайския вирус".

Пишейки в поредица от туитове, Тръмп каза, че смъртните случаи от Ковид-19 намаляват с 39% в САЩ, но без да уточнява в какви срокове. Въпреки това президентът добави: "Смъртните случаи в САЩ намаляват, десетократно намаляване от върха на пандемията и икономиката ни се връща с пълна сила!".

Тръмп продължи да хвали използването на лекарството хидроксихлорохин, което беше развенчано от Световната здравна организация (СЗО) като подходящ терапевтик за Ковид-19. Той цитира проучване на Здравната система на Хенри Форд (Henry Ford Health System – oрганизация с нестопанска цел в Метро, Детройт), според което "са починали само 13% от лекуваните с хидроксихлорохин в сравнение с 26,4%, които не са били лекувани с хидроксихлорохин".

Президентът Тръмп също така заяви, че американските училища трябва да отворят през есента - решение, за което той има ограничена власт, предава БНР.

Училищата са до голяма степен под юрисдикцията на държавните и местните власти. Преподавателите водят борба с решенията за отваряне на училищата, като се има предвид риска от заразяване както на учащи, така и на учители. 

Колежите и университетите обявиха редица планове за есенния семестър, включително смяна на календарите и провеждане на някои курсове онлайн. Харвардският университет обяви по-рано в понеделник, че всичките му курсове ще се провеждат онлайн за предстоящата учебна година.