Премиерът Бойко Борисов даде показания в Специализираната прокуратура
Секция: ПОЛИТИКА
07 Юли 2020 10:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премиерът Бойко Борисов даде показания в Специализираната прокуратура

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов пристигна в Специализираната прокуратура, където е призован на разпит като свидетел.

Прокуратурата призова Борисов във връзка с изнесени твърдения в медиите от обвиняемия Пламен Бобоков. Разпитът ще се проведе по разследването по досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние.

На влизане премиерът не коментира нищо, само поздрави, но говори на излизане. "Прокуратурата прави публични събития, за да се угоди на президента", заяви Борисов. Премиерът заяви, че е разпитван като свидетел по делото за отпадъци и за познанството му с братя Бобокови. "Сега, виждате, че за да се угоди на президента Радев прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа. Нали той каза, че имало двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели. Така че вече всички са доволни.", заяви още Борисов.

Заключението от изготвената компютърно-техническа експертиза на иззети по делото веществени доказателства е обект на задълбочен анализ.

С оглед изясняване на обективната истина по досъдебното производство се провеждат множество разпити на свидетели и се приобщават документи, относими към предмета на разследването, уточниха от Спецпрокуратурата.

С оглед установена комуникация на различни дати през 2019 г. между лицето П.Б. и Пламен Нунев, народен представител, областен координатор на ПП ГЕРБ в гр. Русе и Росен Даскалов, бивш общински ръководител на ПП ГЕРБ в гр. Русе, същите са призовани да дадат показания.

 

*Снимки: БГНЕС