Не е ясно защо е паднало дървото, убило чешка туристка до Рилския манастир
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Юли 2020 13:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Не е ясно защо е паднало дървото, убило чешка туристка до Рилския манастир

/КРОСС/ Дърво падна върху палатка в района на Рилския манастир и уби млада жена. Инцидентът е станал късно снощи. Пострадал е и един мъж.

Около 23.00 часа снощи на тел 112 е получен сигнал, че дърво е паднало в къмпинг в близост до Рилския манастир. Отивайки на място служителите на пожарната установили, че под дървото има починала млада жена, а до нея млад мъж в съзнание. Той е транспортиран в болницата в Благоевград. С леки наранявания е и няма опасност за живота му.

Все още не се знае каква е причината за падането на дървото. Предполага се, че то е било изгнило, но причина може и да е бурята, която се е извила през нощта.

Главен инспектор Стефан Тахтаджийски, началник на пожарната служба в Рила: Екип на участъкова служба "Пожарна безопасност и защита на населението" отива на мястото на инцидента незабавно - от двама пожарникари, които установяват, че доста голямо буково дърво е паднало върху палатката и са затиснати двама туристи. В последствие се установява, че са чешки туристи - момче и момиче, като момичето е било безжизнено. Веднага успяват да разчистят дърветата и да извадят и окажат първа помощ на момчето, което още е било живо. Идва екип на Спешна медицинска помощ и го транспортира до Благоевград.

От къмпинга, където е станал инцидентът, не пожелаха да дадат повече информация за случилото се. Знае се, че на място освен въпросната двойка е имало още три двойки чешки граждани с палатки.