Почина пациент, избягал от бургаската реанимация, правят аутопсия за Ковид-19
Секция: Здраве
07 Юли 2020 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Почина пациент, избягал от бургаската реанимация, правят аутопсия за Ковид-19 Мъжът е бил настанен с остра дихателна недостатъчност и с отрицателен бърз тест за коронавирус

/КРОСС/ 34-годишен мъж, който избяга от реанимацията на УМБАЛ - Бургас вчера, почина. Пациентът е бил настанен с остра дихателна недостатъчност. Имало съмнение, че е болен от коронавурис. 

"Той е починал в ранните часове, след като служителите на полицията са го прибрали. Бил е интубиран, влошило се състоянието му", заяви зам.-директорът на УМБАЛ - Бургас д-р Светлозар Георгиев.

При приемането си в болница той е тестван за Ковид-19.

"Има бърз тест, който е отрицателен. Те затова са преценили колегите от РЗИ, че не е нужно да се прави PCR тест. Смятат, че тестът, който е извършен тук, на наша територия, е достатъчно достоверен", обясни д-р Георгиев.

В болницата обаче коментират, че на пациента не е направен PCR тест, защото не бил здравноосигурен. В късния следобед вчера мъжът от Поморие къса системата си и скача през прозореца на болничната стая. 

"Може би е чул някакви коментари за Ковид и е решил, че се отнасят за негo. Най-вероятно се е притеснил", предполага зам.-директорът на УМБАЛ - Бургас.

Час и половина по-късно е задържан и върнат обратно в лечебното заведение. 

"Гражданите са били шокирани от това, че са забелязали гол мъж с памперс, който е тичал и се скрил в близките храсти", заяви говорителят на МВР Бургас Цветелина Рандева.

На мъжа ще бъде направена аутопсия, за да се установи причината за смъртта му.