Бобоков все още без обвинение
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Юли 2020 18:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бобоков все още без обвинение

/КРОСС/ Бизнесменът Пламен Бобоков пристигна в сградата на следствието на бул. "Г. М. Димитров" за разпит. Той е призован по делото за търговия с влияние. Бобоков беше придружен от адвокатката си Ина Лулчева.

На излизане бизнесменът благодари на Борисов за определението което му е дал - "почтен човек"и обясни, че е бил част от бизнес делегации. Каза че не са му повдигнати обвинения.

Чух какво каза г-н Борисов и му благодаря за това определение, тъй като аз отдавна го разказвам на всички медии, че ние сме порядъчни хора с брат ми, сериозни инвеститори и заслужаваме достойно отношение, а не това, в което в момента сме въвлечени по нечий каприз, не знам чий, за съжаление, каза бизнесменът. Той бе категоричен, че не е получавал помощ от държавата за неговия бизнес. Участвал е само в бизнес делегации и е очаквал „да се кажат две добри думи в чуждата администрация при чуждите президенти, премиери и т.н.“.

Разследването започна, след като прокуратурата откри в неговия телефон и айпад, иззети заради делото за боклука, комуникация със секретаря на президента Пламен Узунов, в която те обсъждат либийския танкер Бадр, посланически назначения и криминалистична регистрация на либийски гражданин.