Милен Керемедчиев: Властите дори не ми се обадиха, че ПСР теста ми е положителен
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Юли 2020 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Милен Керемедчиев: Властите дори не ми се обадиха, че ПСР теста ми е положителен

/КРОСС/ Сигнал за прехвърляне между институциите и липса на налагане на задължителна карантина след положителен тест за коронавирус. Той е подаден от бившия заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев, който разказа през какви трудности е преминал, докато е опитвал да си направи ПСР изследване, в „Тази сутрин". Когато започна цялата сага в събота, имах лека температура - 37,2, това наложи да пробвам да си направя ПСР тест и да отида на преглед, защото беше уикенд и моята лична лекарка почиваше. Отидох първо в „Пирогов", където казаха, че не могат да ми направят тест, защото правят ПСР само на приети пациенти. Отпратиха ме към ВМА, там на регистратурата ме отпратиха към "Инфекциозно отделение" за преглед и да ми направят ПСР тест. В "Инфекциозно отделение" ми казаха, че без направление от "Спешно отделение" не могат да ме приемат. Отидох в "Спешно отделение", там една много любезна дама ми каза, че има нареждане пациентите със съмнения за коронавируса да отиват в "Инфекциозно отделение". Там отново една много мила дама ми каза, че няма начин да ме приеме без направление, разказа Керемедчиев.

При повторното му връщане в "Спешно отделение" получава най-накрая направление. Върнах се за трети път в "Инфекциозно отделение", където ме прегледаха и най-накрая ми взеха този тест, разказа Керемедчиев, който след теста се прибира вкъщи.

Лекарите му казали, че ако теста му е отрицателен, няма да му се обадят. Въпреки това Керемедчиев решава да си направи още един тест в частна лаборатория, тъй като „нещата не отиваха на добре". Резултатите от втори му тест излизат в неделя сутринта, оказва се положителен.

Не получих обаждане от ВМА 28 часа след това. Намерих някакви телефони и започнах да звъня. Едва на петото позвъняване успях да се свържа с дежурния лекар, който ми каза, че теста ми е положителен и сега ме вписват в списъка на позитивните пациенти, сподели бившият заместник-министър на външните работи сподели.

Ако не си бях направил втори ПСР тест, можех да ходя в София и да сея зараза, заяви Милен Керемедчийски.