Уикенд винетка – лесно заплащане онлайн
Секция: Автомобили
08 Юли 2020 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Уикенд винетка – лесно заплащане онлайн

/КРОСС/ Някои хора пътуват целогодишно, без значение от сезоните, други пътуват по-рядко и за тях е непрактично да заплащат за годишна винетка, която реално почти няма да използват.
Уикенд винетките са решение именно за тези хора, тъй като са достъпни, удобни и практични.
Повечето пътувания през летния сезон се осъществяват през уикенда и именно за този период е предвидена уикенд винетката – нейната валидност е фиксирана и влиза в сила от 12:00 часа в петък и продължава до 23:59 часа в неделя. Това напълно покрива времевата рамка на голяма част от пътуващите у нас.
Ако нямате потребност от годишна винетка, може да заплатите пътна такса само за предстоящото пътуване през уикенда, която е на стойност от 10 лева.
Други гъвкави варианти са седмичната винетка, която струва 15 лева, месечната винетка, която е 30 лева или тримесечната винетка, която се предлага на цена от 54 лева – все страхотни опции за ваканционните пътувания през летните месеци.
Най-удобните места, където да заплатите електронна винетка онлайн са Vinetki.bg и  дигиталната платформа за заплащане на тол такси Tollpass.bg.

Плащане онлайн или на място – изберете най-удобното за вас

Това, което най-много интересува обикновения шофьор, когато става въпрос за закупуване на електронна винетка, е откъде това може да се случи най-бързо и лесно.
За тази цел от „Интелигентни трафик системи“ АД допълват възможностите за онлайн заплащане на винетки, с което направиха услугата още по-достъпна.
Пътните такси могат да се заплащат удобно и по всяко време и от мобилните телефони – както през познатата мобилната версия на Vinetki.bg, така и през мобилното приложение за тол такси TollPass App.
Ако предпочитате физически обект, в който да закупите вашата електронна винетка в брой, партньорската мрежа на „Интелигентни трафик системи“ АД е достатъчно разнообразна, за да ви предложи максимален брой опции, сред които:

  • Магазините на А1;
  • Бензиностанциите на ОМВ, Еко, Ромпетрол, Газпром, Бенита и Круиз.
  • Касите на ИзиПей;
  • Клоновете на Български пощи;
  • Сервизните центрове на Тахо Венци;

Закупуването на електронна винетка никога не е било по-лесно и по-бързо от днес – спестете време и се подсигурете за дългия път, като изберете най-удобният начин за вас за заплащане на винетна такса.