Дига на канал се скъса, обявяват частично бедствено положение в Пазарджишко
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Юли 2020 15:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дига на канал се скъса, обявяват частично бедствено положение в Пазарджишко

/КРОСС/ Поради паднали интензивни валежи през последното денонощие, значително се е повишило нивото на отводнителен канал "Дели арк", което в 9 часа тази сутрин е предизвикало скъсване на част от дигата на напоителен канал "Алеко-потока", в землището на село Сарая, община Пазарджик, съобщиха от Напотелни системи ЕАД.

Служители на дружеството от клон "Тополница" и клон "Марица" са реагирали незабавно, като са предприели спешни аварийно-възстановителни работи за отстраняване на аварията с помощта на тежка техника, с изсипване на едроломен камък за възстановяване на скъсаната дига на напоителния канал.

На място са отишли изпълнителният директор на Напоителни системи Снежина Динева и управителите на клон "Тополница" и клон "Марица".

За възникналата авария са били уведомени Гражданска защита и РДПБЗН - Пазарджик. Очаква се на територията на община Пазарджик да бъде обявено частично бедствено положение до отстраняване на аварията и възстановяване на водоподаването към земеделските производители.

Към настоящия момент няма опасност за населението в района на възникналата аварийна ситуация.