Румен Петков: България е в чекмеджето на министър-председателя
Секция: ПОЛИТИКА
09 Юли 2020 09:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Петков: България е в чекмеджето на министър-председателя

/КРОСС/ „България е на Алепу, в бетона, който се строи под бодрия поглед на правителството. България е в ремонтираните в нелицензиран завод в Украйна двигатели на тренировъчните ни самолети L-39.  България е в големия провал в транспорта – пакета „Мобилност“, който съсипва един от най-силните отрасли на нашата икономика. България е в чекмеджето на министър-председателя в спалнята. Затова ние трябва да си потърсим България. И България трябва да бъде на българите, а не на услужливи чиновници. Въпросът „Де е България“ е въпрос къде сме всички ние.“ Този коментар направи пред "Хоризонт" лидерът на партия АБВ Румен Петков. 

Тази вечер в 18 часа пред Министерския съвет АБВ организира митинг-протест срещу цялостната политика на кабинета под надслов „Де е България“.

„Очаквам да дойдат всички, които са поругани – транспортните работници, тези, чийто бизнес се съсипва, очаквам да дойдат интелектуалци, очаквам да дойдат хора, на които наистина им е писнало. Които с достойнството си ще кажат – „ние не сме мисирки, не сме тулупи, не сме маргинали, ние сме българи“, каза Петков в предаването "Преди всички".

Общинският съвет в Бургас е взел решение с „убийствено мнозинство“, тоест ние институционализираме безумието, коментира Петков по повод скандала с охранителите от лятната резиденция на Ахмед Доган на морето. Според него с поведението си охранителите от Националната служба за охрана са дали аргументи против службата. "Тяхното поведение не просто е неприлично. То е незаконно."

„Нормалният човек вижда едно своеволие, едно беззаконие и срещу това беззаконие излизаме да си обясняваме институционално кой какви правомощия има и кой какви правомощия няма“, заяви Румен Петков по повод реакциите на държавния глава Румен Радев. "Президентът имаше едно решение - смяна на ръководството на НСО", смята Петков.

Според Румен Петков „Борисов институционализира престъпността", а парламентът не иска парламентарна анкетна комисия по случая със снимките с парите и златото и демонстрира "смущаващ слугинаж към премиера", а "след слугинажа към премиера идва слугинажът към Доган". 

„Въпросът е принципен. Парламентът не иска да знае има ли милион евра в шкафчето на министър-председателя, парламентът не иска да знае има ли няколко златни кюлчета в шкафчето на министър-председателя. Ние какво очакваме от нашите партньори от Европа, освен да ни цапардосат с пакета „Мобилност“?

Скандалният водопровод за Перник, за който платихме 30 милиона лева, е построен върху частни земи и тепърва ще започва процедурата за отчуждаване, подчерта Румен Петков. "Днес ние ще платим на частниците земите по цени, които ще определят самите те. Това е един водопровод, по който така и не потече вода.“