Гешев с първи подробности за безпрецедентната акция в президентството
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Юли 2020 10:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гешев с първи подробности за безпрецедентната акция в президентството

/КРОСС/ Това, което мога да кажа е, че до колкото съм запознат, се провеждат действия по претърсване и изземване по два обекта и два кабинета в сградата на президента, които се използват от негов съветник и секретар, заради търговия с влияние. Това обяви главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг в Габрово. "Кой е надлежния ред за изискване на тези документи? След като прокурор получи разрешение от съд, значи е извършен анализ и е законосъобразно и правилно. Нямам представа дали ще има арести. Представляващите прокурори ще анализират и съобщят", допълни той.

"По едно от делата на Военно-окръжна прокуратура съветник на президента предоставя доброволно материали с гриф по Закона за защита с класифицирана информация. Трябва да се провери какво още има в касата, в която твърди, че са намерени. Не знам за какво престъпление ще съберат доказателства и дали ще съберат доказателства. По другото досъдебно, оценката е на Специализираната прокуратура", заключи Гешев.
"Целите на прокуратурата и нашите приоритети са противодействие на конвенционалната престъпност, но трябва да има реакция от правителството и Народното събрание, за повече работни места", коментира още главният прокурор в Габровско.