Медици, футболист, фенове и абитуриенти с Ковид-19 в Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Юли 2020 13:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Медици, футболист, фенове и абитуриенти с Ковид-19 в Пловдив

/КРОСС/ От обявените 21 случаи за област Пловдив няма хоспитализирани лица. Всички са на домашно лечение.

Регистрирани са две медицински лица -лекари от УМБАЛ" Пълмед"- неврологично отделение. Предприети са всички противоепидемични мерки, както и за пълна дезинфекция на отделението. Изследван е целия персонал, като отделението е затворено до излизане на всички проби.

Сред останалите проби:

Един футболист на 23 години от Локо Пловдив е с положителен тест за коронавирус.

Положителни са пробите и на седем фенове, които са били на мача за купата в столицата, а след това са посетили дискотека „Сикретс", един е бил и в „Бушидо".

Има нови три случая на абитуриенти, двама от тях също са посетители на тези дискотеки. Третият е празнувал бал в НДК -София, а след това е посетил и барове в столицата. Положителна е и неговата майка. В друг случаи имаме момче на 17 години, което е присъствало с родителите си на абитуриентски бал на свой близък е с положителна проба.

Сред новите случаи има един мъж, които е дал положителна проба след ваканция на морето и съобщава, че е посещавал различни нощни заведения там.

В ранния следобед Областният кризисен щаб да вземе конкретни решения за предприемане на допълни мерки.

Междувременно областният управител Дани Каназирева обяви, че дадената от нея проба за изследване с PCR тест за Ковид-19 е отрицателен резултат:

„Нямах притеснения, но го направих най-вече за спокойствието на хората, които контактуват eжедневно с мен, а също така и за сигурността на журналистите, които отразяват дейността на Щаба и Областна управа"