Проданов: Президенството остана единствената институция в държавата, която не е обсебена от мафията
Секция: ПОЛИТИКА
10 Юли 2020 11:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проданов: Президенството остана единствената институция в държавата, която не е обсебена от мафията

/КРОСС/ „Клептокрация представлява модел на управление, в който решенията на властимащите са свързани единствено с присвояване на обществените средства. Дейците на това управление се наричат клептократи - за тях е характерно това, че те спят въоръжени с милиони евро и кюлчета злато в шкафовете си. Има такава държава, с такива управляващи - тя е единствената в Европа и в света и тя се управлява от ГЕРБ." Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Христо Проданов пред БНТ. Той допълни, че този модел на корупция и на ограбване на обществения ресурс се задълбочава все повече.

„Президентството остана единствената институция в държавата, която не е обсебена от мафията. Вчера от БСП участвахме в протеста за подкрепа на президента Радев и спазването на българската Конституция", каза Проданов. Той бе категоричен, че този модел не може да продължава.
„Задкулисието е най-големият проблем на страната ни. Странно е съвпадението, че часове след като Румен Радев се обяви за спиране на държавната охрана на Пеевски и Доган, прокуратурата нахлу в президенството", завърши Христо Проданов.