900 жертви на коронавируса за последните 3 дни в САЩ
Секция: СВЯТ
10 Юли 2020 12:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
900 жертви на коронавируса за последните 3 дни в САЩ

/КРОСС/ Нов негативен рекорд в Съединените щати - за денонощие потвърдените случаи на COVID-19 са повече от 65 хиляди. Данните са на университета "Джонс Хопкинс".

Броят на заразените с новия коронавирус в Съединените щати надхвърли три милиона и двеста хиляди души. Увеличават се и смъртните случаи - около 900 за изминалите три дни. Тезата на президента Доналд Тръмп е, че ръстът на случаите на COVID-19 се дължи на повечето направени тестове.

Според д-р Антъни Фаучи обаче някои щати отмениха ограниченията прекалено бързо и сега плащат цената за това. Такъв пример е Флорида. Там се регистрират средно девет хиляди заразени за ден. За сравнение броят им е бил хиляда миналия месец. Директорът на американския институт по инфекциозни заболявания изрази предпазлив оптимизъм за ваксините срещу вируса, които са в процес на разработка.

"Надяваме се, че в края на тази календарна година и началото на 2021 година, ще имаме ваксина", каза д-р Фаучи.

Новите "горещи точки" на COVID-19 са южните щати, включително Калифорния, Тексас, Флорида, Луизиана и Аризона, докато доскоро те бяха Ню Йорк и североизточната част на страната. Заради голямото увеличение на случаите някои щати спряха процеса на отваряне и върнаха част от мерки.