БСП призова червеният събор да е на жълтите павета, не на Бузлуджа
Секция: ПОЛИТИКА
10 Юли 2020 13:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП призова червеният събор да е на жълтите павета, не на Бузлуджа

/КРОСС/ Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова симпатизантите на партията да проведат традиционния си събор на жълтите павета в София, вместо на Бузлуджа.

Тя се обърна към депутатите с призив да подкрепят вота им на недоверие, който ще внесат следващата седмица.

"Вчера се случи нещо безпрецедентно, в президентската институция - представители на органите на реда, както и показните действия на органите на съдебната власт, са удар по върховенството на закона, Конституцията и правовият ред в страната. Днес премиерът Борисов прехвърли отговорността за случващото се в страната върху НСО. Твърде елементарно, г-н премиер. Отговорността е ваша, на 10-годишното ви управление", настоя тя.

" За тези години, в различни коалиционни формати, но с водеща партия ГЕРБ, се разгради държавността. Институциите не работят. България е сред най-корумпираните страни в Европа. У нас бедността и неравенствата са най-високи. Децата ни слизат все по-надолу в класациите ни по грамотност. Демографската катастрофа е факт. Поставихте ни на унизителното 111-то място по свобода на изразяването. Превърнахте прекрасната ни природа в сметището на Европа и света. Но най-вече, създадохте мафиотско-олигархичен модел на управление - и всеки, който се противопоставя на този модел, е гонен, уволняван, преследван и компрометиран. Държите народа в подчинение и управлявате със страх, но страхът не дава бъдеще. Той може да гарантира диктатура, но не дава перспектива. А ние искаме точно това - нормален живот и перспектива за развитие на България и на всеки българин. Вчера хиляди хора излязоха, за да кажат, че това не може да продължава така. ", заяви Нинова.