На 11 юли ще се проведе отчетно-изборната конференция на БСП – София
Секция: ПОЛИТИКА
10 Юли 2020 14:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
  На 11 юли ще се проведе отчетно-изборната конференция на БСП – София

/КРОСС/ На 11 юли (събота), от 10.00 часа, в зала 3 на НДК ще се проведе първото заседания на XIV Конференция на Софийската градска организация на БСП.

В началото на седмицата приключи отчетно-изборният цикъл на районните организации в София.

След възстановяването на вътрешно-партийната кампания се проведоха последните 6 районни конференции. От тях председателят на БСП - София Калоян Паргов получи още 6 номинации за нов мандат и вече е с 24 от 24 района.

Останалите номинирани на последните районни конференции са Христо Проданов с 5 номинации, Георги Свиленски - 4, Борис Цветков - 3. Валери Костов, Жельо Бойчев, Крум Зарков, Ленко Петканин, Марин Пенков, Михаил Ставрев, Петър Апостолов и Стефан Василев са с по една номинация.

От тези конференции Корнелия Нинова е получила 6 номинации за председател на партията. Калоян Паргов и Кирил Добрев са с по 4. Драгомир Стойнев, Сергей Станишев, Валери Жаблянов и Крум Зарков са получи имат по 2 номинации. По една имат Красимир Янков, Костадин Паскалев, Георги Пирински, Янаки Стоилов, Антон Кутев, Михаил Миков, Лъчезар Костов, Христо Проданов и Стефан Василев.

Във „Възраждане" бе преизбран за още един мандат Иван Таков. Районните организации в „Оборище" и „Банкя" също заложиха на досегашните си председатели Михаил Ставрев и Виолина Васова. Социалистите от „Средец" и „Овча купел" имат нови председатели поради изтичането на мандатите на предишните. В „Средец" е Кръстин Чипилов, а в „Овча купел" - Поля Христова. В район „Сердика" Ленко Петканин смени досегашния председател.

С 22 години е спаднала средната възраст на председателите на районни организации в БСП - София, които са новоизбрани по време на тази отчетно-изборна кампания.

Близо 40% от всичките 24 са на възраст под 40 години, а най-младият е на 31.