Полезни, практични и различни - над 350 младежи се включиха в уебинарите на програмата #YouthEmpowered
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Юли 2020 16:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полезни, практични и различни - над 350 младежи се включиха в уебинарите на програмата #YouthEmpowered

/КРОСС/ Над 350 младежи се включиха в уебинарите на съвместната програма на JA България и Кока-Кола ХБК България #YouthEmpowered. В периода от март насам, в синхрон с тенденцията за дигитална трансформация в последните няколко месеца, програмата се осъществяваше изцяло онлайн чрез серия уебинари на теми, свързани с развитието на личностни и бизнес умения на младите хора. По този начин, програмата продължи да изпълнява основната си цел въпреки предизвикателствата, които пандемията от COVID-19 доведе след себе си - да подпомага развитието на умения за работа сред младите хора, които да повишат тяхната мотивация за развитие към последващо образование и заетост.

„Тази есен сме готови да продължим с още възможности за развитие на уменията за работоспособност и дигиталните умения на младите хора в България. Предстоят нови полезни уебинари с участие на експерти по теми свързани с личностното и бизнес развитие, практически работилници и възможности за черпене на опит чрез виртуални стажове, организирани съвместно с нашите партньори от Кока-Кола ХБК България в рамките на програмата", споделя Милена Стойчева, изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България (JA България).

В рамките на няколко седмици бяха реализирани 7 уебинара на теми като: Управление на време, Водене на преговори, Управление на проекти, Умения за кариера - CV и мотивационно писмо, Умения за успех, Умения в маркетинга и др. 7 ментори от екипа на Кока-Кола ХБК България предадоха своите знания и професионална експертиза по темите и отговориха на всички въпроси на любопитните участници.

„За всички в компанията #YouthEmpowered е не просто програма, а призвание, на което сме се отдали през последните няколко години. Всеки колега, който влиза в ролята на ментор, подхожда с равни дози страст и отговорност към срещите с жадните за знание младежи, а те откликват със същото. За нас беше много важно да продължим програмата и по време на извънредното положение и сме щастливи, че заедно с нашите партньори от Джуниър Ачийвмънт България успяхме да я адаптираме бързо и успешно към новите реалности, за да сме полезни на нашите общности", казва Жаклин Цочева - Директор „Публични комуникации и връзки с обществеността" в Кока-Кола ХБК България.

Всички над 350 участници имаха възможност да задават въпроси и да коментират по зададените теми и да трупат знания и опит за развитие на своите кариерни умения. Преподавателите, които вдъхват живот на програмата по места, продължиха преподаването дори в контекста на изцяло дигитално образование, а в следващата учебна година те ще бъдат подкрепени и от още ментори доброволци от Кока-Кола ХБК България, които ще се включват в преподаването заедно с тях, като представят практическата страна на темите за кариерно и личностно развитие.

„Полезни?! Не само, чудесни са уебинарите на #YouthEmpowered. Невероятно подготвени работилници с истински практическо развитие на конкретни умения. Винаги в точен час, конкретни и целенасочени. Учениците споделят, че за малко време са усвоили повече знания и умения от дигиталните уебинари... отколкото от теория. Благодарим на JA Bulgaria за перфектната подготовка по предоставените упражнения.", Биляна Стамова, учител в ПТГ „Никола Вапцаров", Самоков.

„Много ми харесаха уебинарите, те ми бяха много полезни и много интересни. От тях научих много нови неща, например научих как да си управлявам времето правилно, така че да ми стига за всичко. Научих също как да кандидатствам за работа и как да създавам CV и мотивационно писмо. Научих и много други неща. По време на всеки един уебинар ми възникваха въпроси, след което ги задавах на гост-лекторите и те ми отговаряха много разбираемо. Всички гост-лектори бяха страхотни и уникални. Чакам с нетърпение следващите уебинари!", Александър Вутов, ученик ПГТ "Александър Паскалев".