Митинг при парка "Росенец", на място има много симпатизанти на ДПС
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Юли 2020 09:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Митинг при парка "Росенец", на място има много симпатизанти на ДПС

/КРОСС/ Стотици младежи и активисти на ДПС се стекоха в имението на почетния председател Ахмед Доган на "Росенец", за да изразят подкрепата си. Спонтанната им реакция бе провокирана от "свободното плажуване" с лодки, организирано от бившия правосъден министър Христо Иванов за днес след злополучното му акостиране преди няколко дни с българското знаме в ръка.

По неофициална информация тук има над 5 000 членове и симпатизанти на партията.

Междувременно пък водачите на "плажуването" на "Росенец" Христо Иванов и Иво Мирчев се разправяха с полицаите на място пред имението защо не ги допускат да слязат надолу на самия плаж, при положение, че имали разрешение. В ефира на NOVA той призова хората си да се въздържат от всякакви провокации, в това число и на етническа основа.

В същото време други летуващи обаче спокойно отиват на плажа, където достъпът е свободен.

Бариерата в парк „Росенец" беше премахната още преди ден, достъпът до имението на почетния председател само не е свободен.

Самият той силно се надява да не се стигне до ескалация на напрежението и сблъсъци край имота му, съобщи бТВ, чийто екип бе на гости при него в навечерието на акцията на лидера на Да, България.

Охраната от НСО не е в имението по желание на самия Доган, който смята изявата на Христо Иванов за провокация.

Доган е заявил още, че влизането на страната ни в чакалнята на еврозоната не е особена гордост и че нищо няма да се промени, защото българският народ винаги търси месия да го спаси.

За сградата и земята той е обяснил, че всичко е законно, закупено от пенсионния фонд на приватизирания Нефтозавод.

Затова и в непосредствена близост се намират резервоарите, където разтоварват танкерите петрол. Почетният председател на ДПС е поканил екипа на медията да пие кафе с него, но е отказал да бъде сниман.