Проф. Антоанета Христова: В цялата картина Христо Иванов е печелившият
Секция: ПОЛИТИКА
11 Юли 2020 11:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Антоанета Христова: В цялата картина Христо Иванов е печелившият

/КРОСС/ В момента ние присъстваме на красивия разказ на новата история на „Демократична България" и на Христо Иванов. В цялата картина той е печелившият. Така политическият анализатор проф. Антоанета Христова коментира в БТВ „Тази събота" протеста на плаж „Росенец". Преди той спечели, използвайки БСП, а в момента може би БСП и другите искат да спечелят от него. Естествено е ГЕРБ да вижда опонент в негово лице и някои хора да си изпускат нервите, пишейки постове като този на министър Данаил Кирилов" коментира Христова.

В поста правосъдният министър нарече клипа с Христо Иванов и охранителите „спектакъл", а участниците в него с имена на анимационни герои и завоеватели. Ние се намираме в друг етап на развитие на обществените отношения и на очакванията към политиците. Очакването е за институционално, официално, регламентирано присъствие и изпълняване на ролята, за която си избран. Подобни постове не са добър знак за този, който ги е написал, коментира политическият анализатор.

Антоанета Христова коментира и поведението на президента Румен Радев през последните дни.

От началото на присъствието си в политическото пространство президентът има ролята на политически лидер. Той не влезе в ролята на президент. Поради тази причина настрои своите привърженици и другата част от хората един срещу друг. В резултат на този процес той създаде такова разделение, че затрудни функционирането на добрата комуникация между него и останалите институции, на мнение е Христова.

Президентът се опитва да намери някакъв правилен път - ту е обран, ту е гневен. Според мен е учуден от цялата ситуация, в която попада. Това няма нищо общо с глобалната картина", коментира от своя страна експертът по комуникации Любомир Аламанов. Според него Румен Радев е направил груба грешка, че веднага не е уволнил както шефа на НСО, така и хората, които са били на плаж „Росенец".