От Плевен потегля първият лъч от похода "По стъпките на Апостола"
Секция: ЛЮБОПИТНО
12 Юли 2020 08:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
От Плевен потегля първият лъч от похода "По стъпките на Апостола"

/КРОСС/ От Плевен потегля първият лъч от националния туристически поход „По стъпките на Апостола". За 26-та поредна година туристи от цялата страна преминават по стъпките на Васил Левски, за да се срещнат в Карлово на 18 юли - денят на рождението на великия българин.

Националният поход „По стъпките на Апостола" е част от официалните тържества, започва преди години по идея на Васил Копчев, който днес е един от най-възрастните участници.

Броят на участниците тази година е по-малък. Днес първи тръгва по старопланинските пътеки IV лъч с ръководител Светослав Димитров. На 13 юли поема по маршрута си в Средна гора VI лъч с ръководител Асен Вълов. На 15 юли останалите 5 лъча се включват с преходи в Стара планина и Средна гора, като общо ще бъдат посетени 15 хижи.

На участниците ще бъде проведен специален инструктаж за изискванията на Министерство на здравеопазването и БТС за пребиваването в планината.

Походът се осъществява с подкрепата на Община Плевен. По традиция стартът ще бъде даден с поднасяне на цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на Плевен. Ритуалът ще се състои на 14 юли (вторник) от 18:30 часа.