Проф. Балтов: Протестите ще доведат до ръст на заболелите с COVID-19 в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Юли 2020 11:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Балтов: Протестите ще доведат до ръст на заболелите с COVID-19 в София

/КРОСС/ Протестите в София със сигурност ще доведат до ръст на случаите с коронавирус. Тази тенденция се видя и по време на абитуриентските балове. Това заяви изпълнителният директор на „Пирогов" проф. Асен Балтов, предаде БГНЕС.

Според него, говоренето с висок тон по време на митингите е един от начините за пренасяне на вируса.

Прогнозата на проф. Балтов е, че след масовите митинги и протести от последните дни допълнително ще се натовари здравната система на София. Това от своя страна ще увеличи броя на заетите легла с болни от коронавирус за сметка на пациенти, които се налага да постъпят с други заболявания.

Директорът е уверен, че лечебните заведения ще издържат на натоварването, вече са достатъчно подготвени и имат натрупан опит.

Проф. Балтов, подобно на други негови колеги, също смята, че трябва да свикнем да живеем с COVID-19. Също така апелира да спазваме познатите вече правила - дистанция- дезинфекция - дисциплина.

Днес 211 са новодиагностицираните с COVID-19 през изминалите 24 часа. 2806 PCR теста са направени през последното денонощие, сочат данните в Националната информационна система.