Ремонт на подстанция на ЕСО налага изключване на електрозахранването в община Самоков
Секция: ИКОНОМИКА
12 Юли 2020 12:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ремонт на подстанция на ЕСО налага изключване на електрозахранването в община Самоков

Държавният Електроенергиен системен оператор уведоми ЧЕЗ Разпределение за предстоящи прекъсвания на тока на 14 юли

/КРОСС/ Държавният Електроенергиен системен оператор /ЕСО/ уведоми ЧЕЗ Разпределение България за предстоящо изключване на електрозахранването в община Самоков. Причина за прекъсването са строително-монтажни работи, свързани с инвестиционен проект по реконструкцията на подстанция Самоков, собственост на ЕСО.
Преустановяването на електрозахранването от преносната мрежа на ЕСО ще се извърши на 14 юли /вторник/, между 11:00 и 15:00 ч. Засегнати от ремонтните дейности ще бъдат населените места в община Самоков: Алино, Бели Искър, Белчин, Белчински бани, Говедарци, Горни Окол, Долни Окол, Доспей, Драгушиново, Злокучене, Клисура, Ковачевци, Маджаре, Мала църква, Поповяне, Продановци, Райово, Рельово, Самоков, Широки дол и Ярлово.
ЧЕЗ Разпределение е взела необходимите мерки, така че неудобствата за клиентите да бъдат сведени до минимум. Информирани за прекъсването са местните власти на населените места и областната управа. Компанията ще осигури алтернативно електрозахранване на болницата в Самоков.