Александър Симов: Днес не отидох на пленум, отивам на протест
Секция: ПОЛИТИКА
12 Юли 2020 18:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Александър Симов: Днес не отидох на пленум, отивам на протест

/КРОСС/ "Днес не отидох на "пленум". Не виждам какво има да се дебатира. "Хиляди българи са на улицата, БСП да каже на чия на страна е", е призовал Сергей Станишев. Аз лично нямам нужда от дълги, тежки, полумрачни и изнурителни дискусии, за да знам на коя страна съм. Аз съм на площада от първия ден и ще стоя до последния." Това заяви членът на Националния съвет Александър Симов.
"Ние изглеждаме пришити към протестите", чета, че е коментирал Димитър Дъбов. Нямам представа какво може да означава това. Знам обаче друго - десетки хора, събрани от общото недоволство, постоянно ме питат: "Къде е БСП?". Бога ми, вчера изявен десничар ме попита същото. Въпросът не беше злобен, напротив.", коментира Симов.

Социалистът подчерта, че това, което е положително днес е, че партийният цвят няма значение за това недоволство, като никога преди в историята не е било възможно на един и същи протест да има социалисти, членове на "Възраждане", десни, еколози и огромно количество младежи, които едва ли се припознават политически, но вече не могат да се примиряват със състоянието на държавата в този й вид.
Симов поясни, че му е харесало какво е написал Крум Зарков - че истинският пленум е сред хората. "Заради това тази вечер пак съм там. И ще викам "Оставка" докато не остана без глас. Не казвам, че моите другари не са прави да искат дискусия. Но им предлагам да я водим, когато осъществим своята най-истинска цел: #МутриВън", завърши Александър Симов.