Шест жертви при катастрофата на АМ „Тракия“, дете е с опасност за живота
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Юли 2020 18:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шест жертви при катастрофата на АМ „Тракия“, дете е с опасност за живота

/КРОСС/ Тежкотоварен камион е катастрофирал на 163 км на АМ "Тракия". Той се е движел в посока София - Бургас. Около село Плодовитово шофьорът губи контрол, преминава през разделителната мантинела и отива в насрещното движение, където удря няколко автомобила. Шест са жертвите на тежкато катастрофа. Това потвърди областният управител на Стара Загора Гергана Микова. Сред загиналите е и шофьорът на тира, който предизвика инцидента.
Има и шестима пострадали. Те са откарани в Университетската болница в Стара Загора. Най-тежко е състоянието на тригодишно дете с травма на главата, има опасност за живота му.

Катастрофата е станала около 17.30 часа. В района на село Оризово шофьор на тир с турска регистрация, пътуващ към Бургас, е изгубил управление, прегазил е мантинелата и е навлязъл в насрещната лента за движение. Според очевидци камионът е ударил последователно поне пет автомобила, пътуващи към София. При сблъсъка предната част на тежкотоварния автомобил се е възпламенила.

Придвижването на линейките е било затруднено заради автомобили, които са се движели в аварийната лента, съобщиха очевидци, останали в задръстването.

Движението и в двете посоки по АМ „Тракия" е силно затруднено.

Въведен е обходен маршрут в посока София: п.в. „Оризово" - Плодовитово - Поповица - път I-8 - Садово - път II-56 - п.в. „Войводино".

В посока Бургас движението се осъществява в една лента и се регулира от пътна полиция, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура".

Ограничено е движението при км 163 на АМ "Тракия" в посока София поради ПТП. Движението се регулира с пътни знаци. Въведен е обходен маршрут в посока София: п.в. "Оризово" - Плодовитово - Поповица - път I-8 - Садово - път II-56 - п.в. "Войводино".

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.