Красимир Янков: Корнелия Нинова блокира партията като бламира пленума
Секция: ПОЛИТИКА
12 Юли 2020 20:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Красимир Янков: Корнелия Нинова блокира партията като бламира пленума

/КРОСС/ Корнелия Нинова блокира партията, като бламира пленума в този важен за страната момент. Така легитимния орган, в лицето на Националния съвет не може да вземе позиция по действията на БСП в тази обстановка. Това не е въпрос и правомощие еднолично на Нинова. Трябва да и се преустановят незабавно правомощията й поради изтеклия й мандат и да се избере временен председател до завършване на процедурите по избор на нов."

Това каза по БНР народният представител от ПГ на „БСП за България" Красимир Янков. Той добави, че днешният пленум е легитимно свикан, съобразно Устава на БСП и всеки член на Националния съвет е длъжен с присъствието си да осигури наличието на кворум. „Нахално е това, което е декларирала Нинова, че чакала да види дали ще се събере кворум, за да се включи в работата на НС. Тя самата е длъжна да осигури този кворум с присъствието си, а не да спуска писмени указания до членовете на пленума, с цел да го бламира". Янков добави, че има теми от които Нинова панически бяга, една от които е финансовото състояние на партията.

Поради това, тя и обкръжението й провалили кворума на двете последни заседания на НС. „Предстоят мероприятия на партията и особено тревожно е как ще бъде финансово обезпечени. Декларацията, която Нинова прочете един час преди легитимно свикания пленум показва за пореден път, че тя иска да изземе ролята на колективните органи в БСП и самоволно да взима решения ангажиращи цялата партия", категоричен бе Янков.

По думите му в момента има тежки разделителни линии в обществото, и то има нужда от алтернатива. „Алтернативата е изказана само на думи от Нинова. Без консолидирането на БСП, партията не може да бъде припозната от обществото и да получи доверие. Много от членовете ни казват, че в това ни състояние не можем да направим нищо по-различно от статуквото", посочи той. По темата за протестите, Красимир Янков заяви, че множеството от хората искат промяна на модела на управление и сваляне на правителството на ГЕРБ.