Още едно отделение в МБАЛ-Добрич е затворено заради пациент с Covid-19
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Юли 2020 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още едно отделение в МБАЛ-Добрич е затворено заради пациент с Covid-19

/КРОСС/ Второ отделение в многопрофилната болница в Добрич е затворено заради пациент с Covid-19. Приемът в ортопедията е преустановен, създадена е организация спешните пациенти да бъдат приемани в отделението по хирургия.

От миналата седмицата започна изписването на настанените за лечение в Неврологичното отделение заради заразен в него пациент, а нуждаещите се от лечение се приемат в Неврохирургията.

Още осем от изследваните до този момент абитуриенти от Езиковата гимназия в Добрич са с положителни за коронавирусна инфекция резултати. Те с в добро състояние и са поставени под домашна карантина. Продължава изследването и на останалите. В Ковид сектора в МБАЛ Добрич в момента са настанени за лечение общо шестима пациенти. Леглата в сектора са 11, като от здравното заведение имат готовност при нужда да увеличат броя им. В две от отделенията - неврологично и ортопедично е преустановен приемът на пациенти, те се разпределят в други сектори в болницата. Сред останалите положителни проби са и тези на още две жени от персонала на затворената детска градина в Добрич „Първи юни". От изследваните до този момент деца всички проби са отрицателни.