Проф. Димитър Луджев: Доган нагло демонстрира, че държавата му е бащиния
Секция: Коментари
13 Юли 2020 12:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Димитър Луджев: Доган нагло демонстрира, че държавата му е бащиния

/КРОСС/ Един влиятелен политик е обсебил района, погазвайки всички закони. Държавата е негова бащиния. Той избра роля на цинично пренебрежение на държавността. С това отрича идеите за демокрацията, правата, за които се борихме тогава. Така проф. Димитър Луджев коментира последните събития около Догансарай и Доган. Властта и жаждата за богатство промени Доган, допълни той.

Той коментира и думите на Борисов, че протестиращите се готвят да подпалят пак Партийния дом: Готвеше се атентат срещу него. Стари номера от милиционерски характер. Борисов е един страхлив профан, който в нищо не вярва, вярва само в собственото си аз. Всичко е игра, за да си закърпи положението. Съсипа тази държава, категоричен бе професорът.

Борисов е събирателен образ на ГЕРБ - милиционер, комунист, охранител на държавната контрабанда, преминал в мутренските структури - човек без обществена биография, без елементарна подготовка, допълни той.

По своята природа и манталитет, по нагласа са започнали настъпление срещу демократичните ценности - правова държава Казвам го, защото критиките всъщност

Луджев коментира и действията на главния прокурор Иван Гешев: Имаме нарушение на Конституцията от един прокурор гангстер, какъвто никога не сме имали. Аз го очаквах, каза бившият министър на отбраната и един от създателите на опозицията след 1989 г.

В края на миналата година мнозина обявиха Прехода за приключил, но на фона на събитията от последните дни самите политици отново заговориха с лексиката от този период.По своята природа и манталитет, по нагласа те са започнали настъпление срещу демократичните ценности, заяви депутатът от Великото народно събрание.