Русия арестува членове на ИДИЛ, планирали нападения над болници и училища
Секция: Русия
13 Юли 2020 14:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия арестува членове на ИДИЛ, планирали нападения над болници и училища

/КРОСС/ Руската ФСБ неутрализира група привърженици на „Ислямска държава", които са планирали терористични нападения над училища и болници в Ростовска област. Това съобщиха за ТАСС от Центъра за връзки с обществеността на ФСБ на Русия.

"В дейността на конспиративната клетка от привърженици на "Ислямска държава" са били включени шестима жители на региона, сред които граждани на страна в Централна Азия и Русия. Те са подготвяли атаки срещу полицаи и са планирали терористични актове над медицински и образователни институции", съобщиха от ФСБ.

Когато специалните сили на ФСБ се опитали да задържат лидера на групата в Азовския район, той първо стрелял по силите за сигурност с картечница, а след това се е самоубил.Няма пострадали цивилни и служители на реда по време на специалната операция. В Ростов на Дон бяха задържани останалите петима членове на групата, допълва Канал 3. "При обиск на адресите на пребиваване на задържаните и оглед на мястото на инцидента, са открити и иззети готово за употреба самоделно взривно устройство, автоматично огнестрелно оръжие и боеприпаси, както и наркотични вещества ", съобщиха от ФСБ.