Седем месечно бебе в Пловдив е с Covid-19, неврологията на болница "Пълмед" под карантина
Секция: Здраве
13 Юли 2020 15:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Седем месечно бебе в Пловдив е с Covid-19, неврологията на болница "Пълмед" под карантина

/КРОСС/ Седем месечно бебе и медицински персонал от неврологичното отделение на „Пълмед" са сред новите случаи на заразени с Civid-19 в Пловдив. Там има общо девет заразени, а новите положителни проби са на медицински сестри, санитар и медицински секретари. Отделението е под карантина до 23 юли. В него са предприети всички противоепидемични мерки. Това съобщи областният управител Дани Каназирева.

Към днешна дата общо регистрираните случаи на заразени с Covid-19 в Пловдив и областта са 455. Най-много са в Община Пловдив - 277. На второ място по брой положителни проби е Община „Родопи" с 56. Следват Кричим - с 22 случая, Карлово - 17, Хисар - 3, Стамболийски - 16, Калояново - 1, Перущица - 20, Раковски - 7, Марица - 8, Асеновград - 18, Брезово - 2, Куклен - 3, Садово - 4, Първомай - 1.

„Усилията ни към момента са насочени към болниците, организацията им за лечението на пациентите, както и обезпечаването на лекарските екипи в тях. В непрекъсната връзка сме с ръководствата на здравните заведения, Спешна помощ и РЗИ. В усложняващата се ситуация отново апелирам за лична отговорност, внимание и доколкото е възможно да се спазват предписаните мерки от здравните власти." - коментира областният управител.

През последните три дни са починали трима души - жена на 57 г. с придружаващи заболявания, а също и двама мъже на 88г. и на 78г., които също са със сърдечни заболявания.

От всички потвърдени случаи в областта до момента 38 са инфектираните медицински лица, от които 16 са излекувани. На домашно лечение са 21. Има само един хоспитализиран санитар.

Общият брой на пациентите, лекувани в болници с коронавирус е 55. Пет от тях са приети през последните три дни.