Германската полиция преследва „Рамбо”
Секция: СВЯТ
14 Юли 2020 07:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Германската полиция преследва „Рамбо”

/КРОСС/ Напомняйки на сцени от известния игрален филм "Рамбо", германската полиция в Шварцвалд преследва бездомник, който е с бойно снаряжение, информира АФП. Около 100 полицаи претърсват гората с помощта на специални части, хеликоптери и кучета. Издирването продължава втори ден. Полицията в Опенау, Югозападна Германия, предупреди местните жители да си стоят по домовете и да не качват хора на стоп.

Властите разпространиха снимка на 31-годишния заподозрян, който е с въоръжен с лък и стрели, нож и най-малко един пистолет. Той има криминално минало, включително за незаконно притежание на оръжие. Полицията не разкри самоличността му, но таблоидът "Билд" го идентифицира като Ивес Рауш.

Полицията обяви, че е била информирана в неделя сутринта за подозрителен мъж, който се навърта около колиба в гората. Четирима полицаи отишли на място.

Те съобщиха, че заподозряният първоначално е сътрудничел, но впоследствие "внезапно и напълно неочаквано" ги заплашил с огнестрелно оръжие. От полицията поясняват, че служителите на реда не са успели да реагират навреме по време на опасната ситуация.

Мъжът взел оръжията им и избягал. Мъжът е около 170 сантиметра висок, слаб, с очила, козя брадичка и гола глава. "Билд" пише, че мъжът е живеел в къща за гости около 3 г. преди да бъде изгонен преди около година за неплатен наем. Той е работил като железничар и поддръжка на голф игрище. Мъжът е живеел в колата си до плувен басейн за известно време преди да се премести в колиба в гората. Според "Билд" той е лежал в затвора, след като прострелял приятелката си с лък. Говорител на полицията каза, че мъжът има психически проблеми и не трябва да бъде доближаван.