Огнян Стефанов: Помня тези разговори, откривате ли в тях нещо укоримо
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Юли 2020 14:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Огнян Стефанов: Помня тези разговори, откривате ли в тях нещо укоримо

/КРОСС/ "Разбира се, че си спомням тези разговори, откривате ли в тях нещо укоримо". Това каза пред БНР журналистът Огнян Стефанов във връзка с разпространените от прокуратурата записи на разговори на обвиняемия бизнесмен Васил Божков с него.

"Васил Божков не го познавам, контактувам с него единствено от професионален медиен интерес. Той може да е обвиняем, но това не е присъда. Всяка медия и журналист има желанието да се свърже и да чуе мнението му. Не откривам нищо укоримо в това, напротив".

Стефанов беше категоричен, че не е близък с президента Румен Радев, а е имал само три срещи с него.

"Имал съм поне 30 срещи с премиера Бойко Борисов, защо прокуратурата не ги извади", попита реторично журналистът и изрази учудване защо няма досъдебно производство и срещу Борисов, по което да бъдат приложени СРС.

Стефанов заяви, че протестиращите не са платени и той не знае дали са организирани от бизнесмена Божков, както и, че той не участва в организирането им:

"Нямам никаква роля в това. Не мога да отговарям за него. Не го познавам този човек. Носители на промяната са протестиращите, те са моите хора, те са на площада, Божков не е моят човек. Не смятам, че той може да е носител на промяната".

Журналистът заяви, че неговите очаквания са да си отиде един модел на управление и да се случи нещо, за което е протестирал още 1990-а година.

Стефанов каза, че в работата си е разговарял с много хора - министри, прокурори, но това не означава, че приема тяхното мнение.