Пешеходни преходи и екскурзии в Родопите са включени в лятната програма в Пампорово
Секция: Туризъм
14 Юли 2020 17:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пешеходни преходи и екскурзии в Родопите са включени в лятната програма в Пампорово

/КРОСС/ Пешеходни преходи, спортни занимания сред природата, екскурзии до забележителности в Родопите са част от лятната програма в Пампорово, информират от Туристическия център в курорта. Условията за туризъм в Пампорово са отлични, времето е слънчево. Приключенският парк "Язовира" е основен акцент в лятната туристическа програма на курорта, която е с мотото "Движи се, дишай, споделяй..."

"Митове и легенди" е наречен маршрутът, преминаващ през "Студенец", вр. Мургавец и парка "Язовира". Паркът е обновен през тази година, предлагайки възможности за различни спортни активности на открито, игри, забавления и релакс. "Язовира" разполага с въжена градина, детски тролей, зона за скокове върху въздушна възглавница, фитнес на открито, кът за игри, семейно велотрасе, горска пътека за бягане, условия за риболов и релакс.

Пешеходният маршрут "Звукът на Орфеевата лира" включва преход до вр. Снежанка, Орфееви скали и парка "Язовира". От туристическия център организират екскурзии и маршрути до Смолянските езера, "Каньона на водопадите", Обсерваторията на Рожен, пещерите "Ухловица", Ягодинска и "Дяволското гърло", Широка лъка, Гела, екопътеката "Невястата", джипсафари и др.