Бойко Рашков: Не смятам, че президентът е защитник на бегълци от закона
Секция: ПОЛИТИКА
15 Юли 2020 10:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойко Рашков: Не смятам, че президентът е защитник на бегълци от закона

/КРОСС/ Протести имаше и в деня, в който беше назначен главният прокурор, така че нищо ново, каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" новоназначеният съветник на президента по правни въпроси Бойко Рашков. Той уточни, че не поканен лично от Радев, а от проф. Емилия Друмева. Работата била предизвикателство за всеки юрист. Той уточни, че не дошъл в телевизията, за да размазва когото и да било. По под влизането на прокуратурата в президентството Рашков каза, че шумотевицата е приоритет на политиците у нас. Тази практика била въведена от бившия главен прокурор Цацаров и сега от Гешев. Какво престъпно има в това, че в един кабинет е намерено съдебно решение, което не е подписано и не е подпечатано, това секретна информация ли е, попита Рашков и каза, че не виждал в това нищо престъпно.

Не съм защитник на президента Радев, но не смятам, че е защитник на бегълци от закона, каза Рашков. Престъпленията на човека в Дубай са вършени тук пред очите на Гешев, Цацаров, министрите на външните работи на Борисов, Менда Стоянова. Защо допуснаха този човек да избяга в Дубай. При всяка такава ситуация председателят на комисията по хазарта трябва да подаде оставка, а ако има главен прокурор, различен от Гешев, да го подведе под наказателна отговорност .Ако имаше прокуратура, щеше да има разследване на снимките, на които премиерът спи на 2 млрд. долара, каза Рашков.

Не може прокуратурата да си позволява да публикува резултати от специални разузнавателни средства, два закона го забраняват. Главният прокурор си позволи да е бухалка на изпълнителната власт, каза Рашков.