Нощните заведения в курорта "Албена" остават затворени
Секция: Туризъм
15 Юли 2020 13:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нощните заведения в курорта "Албена" остават затворени

/КРОСС/ Нощните заведения в курортния комплекс "Албена" тази година не работят. Това решение е с цел превенция и сигурност както на персонала, така и на гостите, за да няма смесване на различни потоци от хора.

"Много е трудно да се спазва социална дистанция в нощния клуб, както изискват всички препоръки на Световната здравна организация, Министерството на здравеопазването, от Министерството на туризма. Дори и в момента, след като бе разрешено да работят нощните заведения, курортният комплекс "Албена" няма да отвори нощните си заведения. Даваме много дружи възможности за истинска почивка на нашите гости на широката плажна ивица, по морето и във всички летни заведения, които са отворени," обясни пред Радио София Христо Пенев, зам.-директор в комплекса и добави, че повечето туристи приемат това решение като акт за гарантиране на по-добра здравна сигурност за летуващите.

Христо Пенев отбеляза също, че всички мерки, свързани с превенцията на Covid-19, водят до много по-големи разходи за всеки собственик и управата на всеки хотел и ресторант.
Още за работата на морския курорт в условията на разпространение на коронавируса можете да чуете в интервюто на Катя Василева и Луиза Лазарова с Христо Пенев.