Как да спасим грима в жегата
Секция: ЛЮБОПИТНО
15 Юли 2020 14:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как да спасим грима в жегата Бронзов загар, сочни устни и погалени от слънцето скули са сред акцентите, които придават на летния макиаж онова особено обаяние, липсващо при всички останали сезони.


/КРОСС/ Колкото красиви за носене са летните визии обаче, точно толкова трудна е поддръжката им по време на високите температури, които откровено казано просто стопяват грижливо нанесените продукти и те се разтичат по лицата ни. За да направим мисията с летния макиаж възможна и да не се лишаваме от вдъхновяващите визии, които на всяка цена държим да пробваме, правим задълбочена консултация със съвети от визажисти, според които място за притеснение няма, напълно достатъчно е просто да изпълняваме стриктно следните стъпки:

Добра подготовка на кожата
Според мнозинството гримьори добрият макиаж стартира още от грижата за кожата. Когато е добре подхранена, хидратирана и обгрижена, тя не просто се чувства по-добре, но и изглежда по-добре, а макиажът издържа по-дълго. Съответно за летния сезон следва да подберем по-леки формули, които с лекота попиват в кожата вместо стандартните богати кремове, използвани целогодишно. Паузата между нанасянето на грижа и макиажа също е от съществено значение, необходими са няколко минути, за да попият серумът и кремът в дълбочина.

База за грим
Основата за грим е от съществено значение за добрия вид на макиажа и неговата издръжливост, а казаното важи с пълна сила през летния сезон. Колкото и скучна да е употребата на този вид продукти, те осигуряват лесното нанасяне на фон дьо тена и безупречния му вид с часове, дори и при много високи температури. Съществуват различни продукти за различните нужди на кожата, съответно най-често озаряващи и матиращи, като според визажистите е най-добре да се използват и двата типа според различните зони на лицето.

Матираща пудра
Вероятно звучи като прекалено очевидно решение, но в действителност без матираща пудра фон дьо тенът и коректорът не могат да издържат дълго на кожата. За да създадем лек матиращ ефект, който не отнема от здравословното сияние на кожата, е добре да нанасяме малко количество продукт с фина неголяма четка, като преди това отнемем излишното количество. С леки натискащи движения пудрата трябва да се нанесе само на зоните, които се омазняват, а дори и първоначално ефектът да е по-матиран, отколкото бихме искали, след няколко минути естествените масла от кожата ще омекотят вида за безупречен финиш.

Източник: viewsofia.com