19 млн. лева за локалните платна Пловдив-Асеновград
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Юли 2020 13:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
19 млн. лева за локалните платна Пловдив-Асеновград

/КРОСС/ 18,9 млн. лева ще струват локалните платна по пътя Пловдив-Асеновград, чието изграждане започва в края на месеца. Това съобщи областният управител Дани Каназирева, която подписа техническия проект. Те ще са с дължина 10 км от двете страни на разширената отсечка. "Следващата седмица ще бъде подписано и строителното разрешение, с което ще са даде старт", допълни Каназирева. По време на строителството движението по трасето Пловдив-Асеновград, което води и към Смолян, няма да се променя.

По думите й това стартът на локалните платна е станал възможен, след като приключиха процедурите по отчуждаване на засегнатите имоти, включително водените съдебни дела, а правото на строеж бе учредено в полза на Пътната агенция от трите общини - Родопи, Куклен и Асеновград.

Междувременно вече се работи по основния ремонт на пътя за Хисаря в 9-километровия участък от Дуванлий до Черничево. До курортното градче в момента движението е отбито през Житница, Ново и Старо Железаре. „Изключително съм доволна, че успяхме да стартираме бързо ремонтните дейности.

Още в началото на годината, започнахме разговори с АПИ, защото това е много натоварен участък по пътя към националния ни курорт. Трафикът целогодишно е интензивен и трябваше да спешно да се ремонтира", допълни областният управител. Тя увери, че се работи и по размразяване и довършване на надлеза преди Хисаря.