Семейни хотели и къщи за гости отново посрещат гости във Вършец
Секция: Туризъм
15 Юли 2020 16:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Семейни хотели и къщи за гости отново посрещат гости във Вършец

/КРОСС/ Вършец - градът на здравето и минералните извори, привлича все повече туристи.

Семейства с малки деца от страната и чужбина предпочитат напоследък къщите за гости и малките хотелчета, където няма струпване на много хора и се чувстват по-безопасно.

Хотелите и къщите за гости във Вършец отново посрещат туристи след ограниченията заради коронавируса. До 50% в момента са заети местата в тях.

Заради кризата обаче собствениците на къща за гости освободили персонала си и казват, че малкият бизнес е изправен пред големи изпитания.

Почнахме да работим, доволни сме, че почнаха да идват хора. Имахме доста резервации - абсолютно всички бяха отказани. Постарахме се да върнем капарото на всички наши клиенти, каза Деси, собственик на къща за гости.

Лека-полека започват да се раздвижват нещата - да се надяваме, че ще стане по-добре в идващите месеци, каза Виктор, собственик на къща за гости.

Кризата като възможност видели собствениците на малък семеен хотел - направили ремонт, за който не оставало време. Запазили и всички работници с мярката 60 на 40, въпреки че не бил най-добрият вариант. Признават, че също имат спад в настаняването.

Редовните ни гости, които винаги са идвали, също са много спокойни, защото знаят, че ние спазваме абсолютно всички правила, те също. Това, смятам, че е отговорност на всеки един гражданин, всеки да запази другия, каза Мария Маринова, собственик на хотел.

Във Вършец казват, че нямат море, но пък имат всички природни дадености на планински курорт - чудотворна минерална вода, кристално чист въздух и зелени паркове. Затова чакат през лятото и много гости на почивка.