Четири столични квартала без топла вода за 40 дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Юли 2020 13:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Четири столични квартала без топла вода за 40 дни До 21 август четири софийски квартала са без топла вода

/КРОСС/ За поредна година общинската топлофикация оставя хората без нормален начин на живот, оправдавайки ситуацията с необходимостта от рехабилитация на топлопроводи.

Този път потърпевши са кварталите "Студентски град", "Дървеница", "Витоша" и "Малинова долина". Както вече стана известно, без топла вода са и немалко улици в центъра на столицата.

Реконструкцията на главния топлопровод е наложителна, защото съоръжението е силно амортизирано и трябва да се предприемат действия, за да се гарантира, че през зимата няма да се стигне до аварии. Отлагането на ремонта би означавало потребителите от посочените квартали да останат без отопление и топла вода през студените месеци, се казва в съобщението на общинското дружество.

За детските градини, които нямат алтернативен начин за топла вода, "Топлофикация София" била осигурила бойлери.

Първоначално беше заложено ремонтът да продължи от 15 юни до 15 август, но заради подписки от жителите на кварталите и представители на студентските съвети, както и  недоволството от страна на омбудсмана Диана Ковачева, началото му се измести с един месец, а продължителността падна от 2 месеца на 40 дни.