Проф. Герджиков с ирония: Поздравявам Пеевски за добрия служебен кабинет
Секция: Коментари
16 Юли 2020 14:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Герджиков с ирония: Поздравявам Пеевски за добрия служебен кабинет

/КРОСС/ Бившият премиер на служебния кабинет на президента Румен Радев проф. Огнян Герджиков иронизира обвиненията на Бойко Борисов, че този кабинет бил реден от "Шиши" - едно от галените имена, с които политиците наричат бизнесмена и депутат от ДПС Делян Пеевски.

"Сега научавам, че г-н Пеевски е наредил този служебен кабинет. И с едно тригодишно закъснение искам да изразя своето възхищение към господин Пеевски за това, че е наредил един много добър служебен кабинет. И доказателство за това е, че този кабинет произведе организационно може би едни от най-добрите избори от 89-а насам", коментира Огнян Герджиков в четвъртък пред БНР.

Той добави, че кабинетът му успял и да повиши събираемостта на приходите, защото имало пресичане от контрабандни канали: "Значи, този кабинет е нареден много сполучливо. Затова не мога да не изразя моята благодарност и възхищение от това, което е направил Пеевски."

Герджиков напомни, че Борисов след това е взел хора от служебното правителство за своя кабинет, "така че очевидно подборът е бил много добър". На въпрос защо Борисов се притеснява от служебно правителство на Радев, а в същото време го нарича "фигурант", Герджиков отново отговори с ирония: "Може би пак г-н Делян Пеевски ще го реди, нали вече има опит. След като добре се е представил, защо да не му се гласува пак същото доверие? Аз не мога да разбера защо трябва да се прави нещо различно, след като се е показало и е доказано, че това, което е направено преди 3 години, е било успешно".

Попитан дали наистина само Борисов може да преведе страната през очакващата се криза, бившият премиер отговори: "О, без съмнение няма по-добър от г-н Борисов". "Борисов е прав, че идват тежки месеци. Това е една криза, в която влиза света заради тази пандемия. Няма съмнение, че месеците са важни и за целя свят. Затова е важно как ще се управлява държавата през идващите месеци, които ще бъдат много трудни в икономическо отношение", коментира Огнян Герджиков вече със сериозен тон.

"Може би показното влизане на прокуратурата в президентството не беше добър ход. Но това е моето лично мнение, не като на юрист", каза той по повод събитията от последната седмица, които изкараха хиляди хора на площада да искат оставката на правителството и главния прокурор.