Магнус Норман: Вавринка е подценяван
Секция: СПОРТ
16 Юли 2020 17:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Магнус Норман: Вавринка е подценяван

/КРОСС/ Стан Вавринка е един от най-добрите тенисисти в историята на играта, но трикратният шампион в турнирите от Големия шлем е „леко подценяван“, смята дългогодишният му треньор Магнус Норман.

35-годишният швейцарец беше последният играч извън триото Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, който спечели трофей от Шлема – на Ю Ес Оупън 2016. Той е едва един от трима тенисисти, който е побеждавал Федерер, Надал, Джокович и Анди Мъри на турнири от Големия шлем. „Стан е един от най-добрите тенисисти в историята на играта – ако погледнете към неговия баланс, към трите титли от Шлема – спечелването на три различни титли от Големия шлем в ера, в която играе „Голямата четворка“. Той е леко подценяван, със сигурност…до тук кариерата му е невероятна“, сподели шведът за ATP Tennis Radio.

Норман, бивш номер 2 в света и финалист на Ролан Гарос през 2000, работи с Вавринка между 2013-2017, и е част от треньорския му щаб от 2018-та насам, като швейцарецът се опитва да възвърне най-добрата си форма след две операции на левите колена през 2017. Вавринка достигна четвъртфиналите на Ролан Гарос и Ю Ес Оупън през 2019 и достигна последните осем на тазгодишния Аустрелиън Оупън. След като пропадна в ранглистата до номер 263 през 2018, той в момента е 17-и в света.

Нещата са на приливи и отливи. Той няма същата стабилност като Анди Мъри, или Новак, или Роджър, или Рафа, но в най-добрите си мигове, мисля, че може да победи всички тези изброени имена в един много добър ден. Това го прави до известна степен специален. Стан е хазартен тип играч. Той играе с пределен риск. Той е човек, който ще вложи максимума от себе си и ще се бори до край“, завърши Норман.