Валежи и гръмотевици в 8 области на Западна България
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Юли 2020 08:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Валежи и гръмотевици в 8 области на Западна България

/КРОСС/ Днес над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има гръмотевични бури.

На места в западните части от страната ще има значителни количества валежи. Обявен е жълт код заради валежи и гръмотевични бури в 8 области на западните райони.

Това са областите Видинска, Монтанска, Врачанска, София град, София област, Пернишка, Кюстендилска и Благоевградска. В тези области се очакват валежи, на места интензивни и придружени с гръмотевици.

На места количествата на валежа ще достигнат 20-30 л/кв.м, локално до 40 л/кв.м. Във Видинска, Монтанска и Врачанска област също ще има проливни валежи, като на места количеството се очаква да бъде 20-30 л/кв.м.

Над Централна и Източна България през деня ще бъде предимно слънчево, ще има временни увеличения на облачността. Вятърът в западните райони ще бъде северозападен и температурите ще се понижат. В Централна и Източна България ще бъде от североизток до умерен.

Дневните температури ще бъдат около 20-25 градуса в Западна България, като в източните райони ще достигат до 32 градуса.

За района на София максималната температура ще бъде около 22 градуса, по Черноморието 29, на места в Северна и Южна България до 32 градуса.

В неделя се очакват отново валежи, но този път с по-малко количество в Западна България. Дневните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса.