Ferrari F40 бе разбито на тест-драйв
Секция: Автомобили
18 Юли 2020 16:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ferrari F40 бе разбито на тест-драйв Суперколата за 1,5 млн. долара не подлежи на възстановяване

/КРОСС/ Снимки на последствията от катастрофа с един от най-редките модели на Ferrari – F40, бяха публикувани в instagram. Инцидентът е станал по време на тест-драйв в австралийския щат Кунсленд.

Според информациите, водачът на автомобила с временни номера на дилъра е превишил сериозно скоростта, загубил е управление и е излетял от пътя, като е отнесъл няколко знака и дървета. Ако се съди по снимките, суперколата не подлежи на възстановяване, а виновникът за катастрофата ще трябва да плати сериозна сума на застрахователната компания.

Суперколата Ferrari F40 се произвежда от 1987 до 1992 г., като е последният модел на марката, създаден по време на живота на нейния основател Енцо Ферари. Купето е оборудвано с 2,9-литров туин-турбо V8 мотор, развиващ 478 к.с. и 577 Нм, и 5-степенна механична скоростна кутия.

Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди, а максималната му скорост превишава 320 км/ч. За своето време F40 е считан за най-бързия сериен автомобил на планетата. От него са произведени едва 1300 бройки, като средната цена на оцелелите до наши дни автомобили при продажба на търг е 1,5 млн. щатски долара.