Взрив в иранска електроцентрала
Секция: СВЯТ
19 Юли 2020 15:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Взрив в иранска електроцентрала

/КРОСС/ Експлозия избухна в централната иранска провинция Исфахан, съобщи държавната информационна агенция ИРНА, като заяви, че тя се е случила заради повредено оборудване и не е причинила жертви.

"Износен трансформатор в топлоелектрическата централа в Исламабад в Исфахан избухна днес около 5:00 часа сутринта", каза управляващият директор на електрическата компания на Исфахан Саид Мохсени пред агенцията.

Съоръжението е върнато към нормалните условия на работа след около два часа и електрозахранването на Исфахан е било възстановено, добави той. Инцидентът е последният в поредица от пожари и експлозии на военни и граждански обекти в Иран през последните седмици.

Две експлозии разтърсиха Техеран в края на юни, едната близо до военен обект, а другата в здравен център, като последната уби 19 души. Пожари и взривове също избухнаха в корабостроителница в Южен Иран миналата седмица, фабрика на юг от Техеран с двама загинали и ядреният комплекс Натанз в централен Иран в началото на този месец.

Поредицата от пожари и експлозии предизвикаха спекулации в Иран, че те могат да са резултат от саботаж от смъртния му враг Израел. Еврейската държава обвинява Ислямската република, че се стреми да се сдобие с ядрена бомба, докато Техеран настоява, че ядрената й програма е изцяло мирна.