Започна ремонтът на околовръстния път на град Добрич
Секция: Автомобили
21 Юли 2020 12:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започна ремонтът на околовръстния път на град Добрич

/КРОСС/ Днес – 21 юли, стартираха ремонтните дейности на 4,5 км от път II-97 Околовръстен път на град Добрич. Стойността на инвестицията е 7,7 млн. лв. Средствата са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

За изпълнение на строителните работи се ограничава движението в участъка и пътуващите към Силистра, Шумен, Варна, Балчик, Кардам и обратно преминават по южната дъга на околовръстния път /от км 7+900 до 24+100 на път II-97/.

Началото на отсечката, която ще бъде ремонтирана, е при разклона за село Врачанци при км 3+030, а краят – при км 7+543, малко след разклона за град Генерал Тошево.

В участъка ще бъде положена нова асфалтобетонова настилка и хоризонтална маркировка. Проектът предвижда монтаж на нови ограничителни системи /мантинели/ и пътни знаци. Ще бъде почистена крайпътната растителност.

Ремонтните дейности се извършват от ДЗЗД „Добрич 2019“, с участници в обединението: „Пътно строителство“ АД, „Пътища и мостове“ ЕООД, „БГ Ленд Кънстракшън“ АД и „Копекс и Ко“ ООД, с което АПИ има договор за поддържане на републиканските пътища в област Добрич. Ремонтновъзстановителните работи се очаква да приключат до края на септември т. г.