Бум в наемането на кемпери и каравани през лятото
Секция: Туризъм
23 Юли 2020 08:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бум в наемането на кемпери и каравани през лятото

/КРОСС/ Докато големите хотелски комплекси имат трудности, през лятото се забелязва истински бум при наемането на кемпери и каравани.

Наемането е страхотен вариант за хората, които желаят да почиват без близки съседи, а сравнително луксозните и снабдени с всичко необходимо кемпери могат да се намерят на цени от 150 до 250 лв. за денонощие. Те обаче са подходящи за четирима и цената не е толкова висока в сравнение с хотелските услуги.

Томина Колева, която професионално се занимава с отдаването и продажбата на кемпери и каравани, е категорична в предимствата им. С кемпер можете да обиколите повече различни места, докато караваните са по-широки.

„Ако наемате кемпер, отидете и го вижте на живо първо. Разпитайте за абсолютно всичко, което ще ви е необходимо да използвате в него - как се изключва бойлерът, как се включва климатикът, как да се спре газовата инсталация", съветва тя.

Отстъпките стават по-големи, ако наемете кемпера за по-дълго. Прочетете обаче внимателно условията по договора. Обикновено се иска депозит от 1000 лева, който ще ви бъде върнат, ако върнете кемпера в добър вид. За сравнение, употребяван качествен кемпер струва около 30 000 лв., а новите са и по-скъпи.