Жега и днес! Време само за море
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Юли 2020 07:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жега и днес! Време само за море

/КРОСС/ Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. Атмосферното налягане ще продължи бавно да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за юли.

След обяд ще бъде предимно слънчево, но над северозападната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 27-28 градусат. Температурата на морската вода е 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд над масивите в западната половина от страната ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и наместа ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен в ниските части югоизточен, а по билата западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 24 градуса, на 2000 метра около 16 градуса.