15 милиона заразени с COVID-19 по света
Секция: Здраве
24 Юли 2020 11:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
15 милиона заразени с COVID-19 по света

/КРОСС/ Броят на заразените с COVID-19 по света надхвърли 15 милиона души. Новата вълна в Европа принуди някои европейски държави да върнат частично някои ограничения.

Пандемията промени живота на хората, а светът се учи да живее с новото нормално - битката с коронавируса. С тези думи генералният секретар на СЗО Тедрос Гебрейесус обяви последните данни и тенденции за разпространението на COVID-19.

"СЗО отчете повече от 15 милиона случая на COVID-19 и близо 620 000 починали. Почти 10 милиона от всички случаи по света или две трети от тях са в десет страни", каза Тедрос Гебрейесус.

Той подчерта, че докато вирусът се разпространява, риск съществува за всички.

Именно в опит да спре заразата, Европа връща ограничения.

Румънските власти взеха решение за налагането на локална карантина в южната част на страната, включително Гюргево. През последните дни се наблюдава голямо увеличение на новите случаи на коронавируса в малки общини.

Ръст на инфекциите има и в столицата Букурещ. Общият брой на заразените вече е 41 000. Починалите до момента са над 2 000 души.

Франция е сред страните, където се наблюдава рязко увеличение на заразените. Там са регистрирани десет нови огнища и повече от хиляда нови случая за денонощие.

От днес в Австрия е задължително носенето на маски в супермаркети, пощенски и банкови клонове. Мярката вече е задължителна и за британските магазини. В Белгия от утре всички трябва да носят маски на пазарите, търговските улици и хотелите, също в кафенетата и ресторантите, освен ако хората не са на масата.