Президентът за рокадите в правителството: Това е опит за печелене на време
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Юли 2020 12:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът за рокадите в правителството: Това е опит за печелене на време

/КРОСС/ Всички виждате, че България се събуди. Преживяваме пречистване, защото след години на лъжи и унижение, българите изричат истината открито, с кураж и достойнство. Изходът е един - оставка на правителството и главния прокурор, и предсрочни избори. Това каза президентът Румен Радев във Велико Търново, където е на тържествена церемония в Националния военен университет „Васил Левски".

Президентът заяви, че не одобрява рокадите в правителството и ги определи като опит за печелене на време, от което, по думите му, губи България.

"Трябва така да направим, че да имаме управление, чийто основен приоритет да бъдат сигурността и благоденствието на българския народ, а не интересите на бизнес кръгове. Управление, което да бъде прозрачно, отчетно и отговорно пред българските граждани. Вземам страната на хората, искам да видя управление, което да налага и да бъде пример за законност и спазване на Конституцията, а не да ги погазват. Управление, което да върши смислени реформи, да модернизира страната и да ни интегрира в Европа, а не да ни отдалечава от Европа. Ето това искам да видя и затова ще се борим всички - каквито необходими конституционни и законови промени трябва да се извършат - да се извършват".

Президентът каза още, че има силно изразена гражданска воля, а от нея се ражда политическата.