САЩ и Русия ще проведат преговори за космическата сигурност следващата седмица
Секция: СВЯТ
25 Юли 2020 08:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
САЩ и Русия ще проведат преговори за космическата сигурност следващата седмица

/КРОСС/ Съединените щати и Русия ще проведат преговори за космическата сигурност през следващата седмица, съобщи в петък помощният държавен секретар на САЩ Кристофър Форд.

Съобщението идва само часове, след като Москва призова за дискусии със САЩ и Обединеното кралство по "всички въпроси на космическата дейност с участието на заинтересовани агенции и организации".

По-рано днес Министерството на външните работи на Русия заяви, че Москва е заинтересована да проведе преговори за космическото пространство със Съединените щати и Обединеното кралство.

"Призоваваме нашите американски и британски колеги да проявят професионализъм и вместо пропагандни фалшиви новини да седнат на масата за преговори и да се присъединят към съществена работа. Потвърждаваме готовността си да обсъждаме всички въпроси на космическата дейност с участието на заинтересовани агенции и организации ", се казва в изявление на министерството.

Изявлението е факт, след като САЩ и Великобритания обвиниха Русия, че е изпитала оръжие, което може да се използва за унищожаване на сателити в космоса, предадоха световните агенции.

Разговорите ще бъдат първите официални двустранни дискусии по въпроса между Москва и Вашингтон от 2013 година насам.