Съборът на БСП се мести в центъра на София
Секция: ПОЛИТИКА
25 Юли 2020 08:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съборът на БСП се мести в центъра на София

/КРОСС/ Ежегодният събор на БСП се мести от Бузлуджа на жълтите павета. След като Cоvid-19 отмени масовото събитие на социалистите на паметника, те решиха да съберат всички свои привърженици пред Министерския съвет на митинг срещу управляващите.

"Митингът ни остава на 25-и от 11 часа пред Министерския съвет",така лидерът на социалистите Корнелия Нинова обяви решението на Изпълнителното бюро. Митингът ще премине под наслов "Срещу корупцията и грабежа - заедно за България". В 10.30 ще тръгне шествие от площад "Александър Невски", ще премине през улица "Георги Раковски" и булевард "Княз Александър Дондуков" и ще стигне пред Министерския съвет.

"Нека на този ден да бъде заявена волята за промяна свобода и законност и справедливост" - това написа и председателят на БСП-София Калоян Паргов. Той заявява, че не мястото, а символиката, която носи връх Бузлуджа, е важна. Според Паргов духът, "който носи Бузлуджа е олицетворение на стремежа на десетките хиляди граждани, които са по улиците на българските градове с искания и надежда за промяна, ново начало в държавата, за по-добър живот, справедливост и възмездие. Бузлуджа е мост между историята и бъдещето", заявява още той. Тя се свързва не само учредяването на Социалистическата партия която повече от столетие е носител и защитник на общочовешки ценности справедливост и солидарност и равенство.