Влатко Стефановски и Милица Гладнишка на джаз фестивала в Благоевград
Секция: КУЛТУРА
25 Юли 2020 09:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Влатко Стефановски и Милица Гладнишка на джаз фестивала в Благоевград

/КРОСС/ Актрисата и певица Милица Гладнишка и един от най-популярните музиканти на Северна Македония, Влатко Стефановски, са сред участниците в първия джаз фестивал в Благоевград.

Двата почивни дни ще бъдат подвластни на джаз музиката в града, който успя да запази през годините емблематичния си „Биг бенд Благоевград".

Гостите на фестивала са любими изпълнители от България и Северна Македония, а жанровото разнообразие е комплимент към публиката, споделя Алекси Калев от организаторите:

"За всеки от дните сме подготвили програма с по трима участници. В съботния ден започваме с Биг бенд - Благоевград, след тях на сцената ще се качат MIKE SAX & X-KEY и ще завършим с триото на Влатко Стефановски, а в неделния ден ще започнем с Петър Салчев и "Октет Пловдив". След тях ще се качи и Милица Гладнишка и ще завършим с "Дърти пърчис", каза той и допълни:

"Смятам, че тези 6 групи ще дадат началото на нещо традиционно и ще поставят основите на един ежегоден джаз фестивал в Благоевград".

Фестивалните вечери стартират от 18.30 часа на площад "Македония", а като съпътстващо събитие община Благоевград е поканила творци на свободна практика, които ще представят ръчно изработени произведения на изкуството, в специално обособени ателиета, разположени в зоните около фестивалната сцена.